bosbessen & suikerbrood delight

Een goed begin van de ochtend? Bij mij werkt dit zeker. Het recept komt van the-girl-who-ate-everything.com
Het enige wat ik eraan heb veranderd is dat ik in plaats van croissants, suikerbrood heb genomen.

  • suikerbrood of suikerbollen
  • 1 cup bosbessen (vers of bevroren)
  • roomkaas
  • 2/3 cup suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille
  • 1 cup melk

Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij het suikerbrood in stukken en verdeel over een ingevette bakschaal. Verdeel de bosbessen over de stukken suikerbrood.
Doe de roomkaas, de eieren, suiker en vanille in een kom en mix met de mixer tot een schuimend geheel. Voeg de melk eraan toen.
Laat het 20 minuten staan zodat het een beetje in kan trekken en bak daarna ongeveer 30 minuten in de oven. Eventueel de laatste paar minuten bedekken met folie zodat het niet te donker wordt.

Met het restje bosbessen trouwens nog een heerlijk smoothie gemaakt met sinaasappel en mango.