Witte chocolade cheesecake met frambozensaus (hoeft niet in de oven)

Voor mijn verjaardag een nieuwe taart geprobeerd en hij was echt heerlijk!

Witte chocolade cheesecake met framboos

Ingrediënten
Voor de bodem

  • 18 digestives – (verkruimeld)
  • 375 ml Pecan en walnoten
  • 3 sesam/honing crackers (bijvoorbeeld zonnatura sesam crunch)
  • 6 eetlepels gesmolten boter

De vulling

  •  460 gram witte chocolade in stukken
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 230 gram (twee pakjes) roomkaas op kamer temperatuur
  • 185 ml room
  • 50 gram fijne suiker
  • 1 theelepel vanille essence

Voor de saus

  • 250 gram frambozen (bevroren)
  • een paar eetlepels suiker (persoonlijk hou ik er wel van dat het wat zuurder blijft)
  • eventueel wat citroensap (voor mij een must)


Bereiding
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm (ongeveer 30 cm) en vet de randen in.

Verkruimel alle ingrediënten voor de bodem en verdeel de kruimels in de springvorm. Giet de gesmolten boter over de kruimels en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet het mengsel in de koelkast.

Smelt de stukken chocolade au bain marie. Voeg de roomkaas, de boter, de room en de suiker toe. Voeg als laatste de vanille essence toe.

Verdeel het choco-mengsel over de bodem en zet de taart weg voor ten minste 3 uur.

saus
Doe (bijna alle) frambozen in een pan en laat zachtjes pruttelen. Voeg de suiker toe en laat het indikken tot een saus. Als laatste, naar smaak, de citroensap toevoegen.

Decoreer de taart met de achtergehouden frambozen en eventueel met wat citroenrasp. Serveer de saus bij de taart zodat iedereen dat er zelf bij/overheen kan schenken.