Breien met natuurlijk materiaal

Vandaag ben ik weer aan het werk met echte Texelse schapenwol. Daar waar ik kan genieten van uitbundige kleuren en fijne pastels gaat mijn ‘wolhart’ toch altijd sneller kloppen van echte schapenwol of alpaca. Werken met natuurlijke materialen is echt fantastisch. Toch ga ik er in mijn naiviteit altijd van uit dat het scheren van de dieren met alle respect gaat. Dat er geen dierenleed aan te pas komt en dat de beesten meer dan blij zijn dat ze bevrijd worden van hun warme jas.
Gelukkig weet ik dat dit bij de prive schapenhouders die ik ben tegengekomen altijd het geval is. De dieren zullen wellicht zelf niet op het idee zijn gekomen om die dag voor een nieuwe coupe te gaan, maar ze kwamen er zeker zonder kleerscheuren vandaan.

 

Breien met natuurlijk materiaal

Breien met natuurlijk materiaal