Nicky Epstein

Er is een groot verschil in breiboeken. Er zijn boeken die je vertellen hoe je steken op moet zetten, hoe je moet meerderen en minderen en hoe je kunt afkanten. Zeer nuttige naslagwerken die ik geregeld gebruik wanneer ik vergeten ben hoe je ook alweer met één draad opzet, of hoe je met een picot afkant.

Daarnaast zijn er boeken die dit achter zich laten en zich focussen op de details. De boeken van Nicky Epstein zijn daarvan een supergoed voorbeeld.
Nicky Epstein vind ik een fantastische ontwerpster.

Ze heeft meerdere inspirerende breiboeken geschreven. Het tweetal dat ik hier wil noemen is Knitting on the Edge en Knitting over the edge . Beide boeken gaan over het breien van randen. Randen met gaatjes, kabels, bloemen, ruitjes, kwastjes en dat twee boeken vol.

Nu klinkt dit misschien overdreven, twee boeken vol met randen, maar ze zijn beide echt zeer zeker de moeite waard!